tiistai 9. lokakuuta 2012

Yhteiskunta-alan vaalisivuni

Ammattiliittoni Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen liiton (ent. Valtiotieteilijöiden liitto) vaalisivuni näkee klikkaamalla ao. otsikkoa: 

 http://www.yhteiskunta-ala.fi/kunnallisvaalit/porvoo/vihrea-liitto/ 

 Vastaukseni näkyvät myös tässä alla:

Kuntien lakisääteisiä velvollisuuksia ovat sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä opetuksen järjestäminen. Nykyisten niukkojen talousresurssien aikana
1) mitkä muut palvelut koet tärkeiksi ja haluaisit säilyttää?
2) mistä palveluista voisi luopua?

1) Kirjasto ja joukkoliikenne. Kirjasto on kansansivistyksemme kulmakivi, sosioekonomisten koulutuserojen ja syrjäytymisen tehokas ehkäisijä. Joukkoliikenteen merkitys kasvaa, palveluiden keskittyessä taajamiin ja kuntien yhdistyessä.
2) Kunnan metsänhoito. On metsäluonnollekin parempi usein jättää metsät luonnontilaan, ja hoitamattomassa tai maltillisesti hoidetussa metsässä syntyy erämaan illuusio. Toki ulkoilupolut tulee pitää kunnossa.

Millä tavoin kuntasi tulisi taloudellisesti toimeen nykyistä paremmin?

kiinteistöveron nostamisella
muu keino, mikä

 Perustelut/tarkennus lyhyesti

Kaupungin omalla liiketoiminnalla ja mahdollisesti myymällä kaupungin omaisuutta, kuten kiinteistöjä.

Minkä näet suurimpana uhkakuvana kunnassasi seuraavan neljän vuoden aikana ja millä keinoilla siitä selvitään?

Näen uhkakuvana sen, että peruspalveluiden priorisointi tarkoittaa kaiken muun paitsi sosiaali- ja terveyspalveluiden rajua karsimista. Toisena uhkakuvana näen kaupunkisuunnittelun, jossa lisätään autoliikennettä esimerkiksi suosimalla automarketteja ja kaavoittamalla asuntoja haja-asutusalueille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti