sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Hel looks!

En aio linkittää tänne sitä blogia, jossa erään puolueen ehdokkaat on esitetty siinä valossa, että heidät voi ymmärtää lähinnä kauhu- tai naurugalleriana, enkä tiedä, kuka tämän kyseisen väläyksen takana on, mutta kiinnostavampaa on nyt ollut seurata reaktioita tähän galleriaan. Referoin tässä kahta bloggausta, ja niiden herättämiä ajatuksia.

Ensin ehti asialle nuorehko vihreä Erkki Perälä, jonka bloggausta http://erkkiperala.fi/2012/10/07/katso-ihminen/ kommentoi kokoomuslainen, entinen vihreä Vesa Hack blogissaan http://vesahack.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119739-helsingin-vihreat-pilkkaavat-perussuomalaisten-ulkonakoa ei mitenkään kovin sympaattisesti.

Tunnen molemmat nuoret herrat, ja tiedän tarkalleen, mistä tässä on kyse. Ja koska tunnen molemmat herrat ja pidän heistä, en viitsi sitä tähän kirjoittaa. Kyse ei nyt ole siitä, kumpi on suvaitsevainen ja kumpi näennäissuvaitsevainen. Eikä pidäkään olla. Saati jostakin tärkeämmästä asiasta, kuten erilaisuuden suvaitsemista ja kannustamisesta tai demokratiasta. Valitettavasti tässä on politiikan sisältö kaukana.

Jos ei sitä poliittista sisältöä nyt niin kauheasti ole silläkään puolueella, jota tämä pilasivusto esittelee, niin vastareaktio ei saa olla se, että sisällöksettömyyden sijasta politiikan sisältö verhotaan niin moninkertaisen ironian taakse, ettei sitä tahdo ilman diskurssianalyysia ymmärtää tai että keskustelu keskustelusta korvaa keskustelun itsensä. ja sitä ei voi ymmärtää mitenkään ilman että tuntee keskustelijat ja analysoi heidän todellisia ja oletettuja kirjoittajapositioitaan ja motiivejaan. Näitä kutsutaan enonsiatiivisiksi modaliteeteiksi, jos nyt haluaisin olla oikein teoreettinen ja hankalasti ymmärrettävä. Senkin nimittäin osaan, olen ollut tekemässä alan oppikirjaakin, mutta sekin on sivuseikka.

Eipä olekaan mikään ihme, että moni kokee politiikan vaikeaksi. Ja eipä olisi mikään ihme sekään, jos aika monen reaktio siihen olisi äänestää sellaisia ehdokkaita, joiden sanomisia he jotenkin edes luulevat ymmärtävänsä. Enkä sitäkään ihmettele, jos jäävät turhautuneina kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti